TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Monday, January 17, 2011

GaRa2 RM1..Aku BeRteLaGah DEngaN 'ApeK pHotostAt'




entry kali ni lebih pada sketsa..
jom layan Drama KinG nie!!

malam yang dingin..
aku dan jijah pergi jumpa kekasih hatinya...
Aizuddin..
sebab nak ambik lesson plan untuk kelas microteaching..

Din : nah! pergilah potostat sekarang...
baru pukul 10..
kedai potostat dekat Cengal bukak lagi..

NaNad : bukak lagi ke??
ala, kitorang tak bawak duit lah...

Jijah : aah lah..
mana ada duit..
pinjam duit abg(nama manja din) dulu...


din pun seluk poket....


Din: ha!! nasib baik ada seringgit...
nah!! ambik Nad!


NaNad : okay!! pinjam yer...

sampai kedai potostat...
aku senyum...
then, tunjukkan kertas 'Lesson Plan'
lesson plan tu, aku kena pakai untuk kelas Microteacing...

NaNad: tolong photstat kan...
nak 3 set...

Apek: okay!!

bila apek tu tgh buat keje dia...
aku pon main2 wang kertas kat tangan...

dan baru aku sedar...
duit tu, rupa2nya RM2..
bukan RM1...
aku pon fikir...
nak potostat lebih lah..
alang2...
nak guna banyak kali...


aku pon ushar apek tu dah siap potostat...
dengan mata yang bersinar2 aku cakap...


NaNad: Sory2!! tolong copy lagi 3 set...


muka apek tu pon gaya hampa jer..
pasal kena buat keje yang same dua kali...
dia pon copy lah balik...


aku pon rase bersalah...
then...


Onion Display Emoticon Set
NaNaD: sory!!sebab tadi ingat bawak Rm1 jer...


dengan muka slumber apek tu jawab...


Apek : yang 3 copy ni pon dah RM2...


ha?? biar betol...3 set dah RM2 pulak...
1 set 3 helai...
sehelai sekupang...pasal depan belakang..
so, (3 set x 3 helai ) = 9 helai = 9 kupang..
apasal RM2 pulak???


aku tak puas hati...!
then pegang kertas tu...


NaNaD: ni sekeping bukan seposen ke???


Apek : tak lah...


Onion Display Icons
dengan muka innocent dia jawab...
geramnya...!


aku pon tak puas hati...
apasal mahal sangat!!!


then tanya lagi untuk kepastian...


NaNad : eh, sekeping bukan seposen ke???


apek tu menggeleng lagi...
dengan gaya bajet SUCI!!!
arghh!!! benci!!


Onion Display Icon

Nanad : okay3!! stop3!!!
x yah copy balik...


apek tu pon berenti lah...
tapi dia dah tercopy 1 set...


adoi!!! camne ni...
xde duit..
jijah pon x bawak duit...


Nanad: sume sekali berapa??


Apek :RM3.40..

giler mahal...
ko ni cekik darah tau tak!!
memandangkan dia ter copy lagi 1 set...
so...
(4set x 3 helai = RM1.20)
patutnya RM1.20 lah kan....


Onion Display Emoticons


NaNad : saya hutang lah...


Apek : Mana boleh...


Nanad: kenapa???
u takot i lari yer??


Apek: yelah...ada kaki..
mesti u lari nanti...


Nanad : u tak percaya dengan i ke??
i duduk sini lah...
duk kolej sini...
tak kan i lari lah...


Apek : cakap je memang lah boleh..
nanti u x datang bayar..


Onion Display Icons
Nanad: i selalu datang potostat sini lah...
tak kan lah i lari...


Apek : yeke u selalu dtg sini??
tak pernah tengok pon...


NaNad: yelah..customer u ramai...
tak kan u nak perasan muka i sorang...


Apek : muka cantik mestilah i ingat...


Nanad: yelah...masalahnya i tak cantik..
sebab tu u x ingat...


Apek : u cantik ape...


Onion Display Emoticon Set


Onion Display Emoticon
hahahah!!!!nak termuntah??? sila pergi ke toilet sekarang


Nanad: i hutang lah...
esok i datang...


Apek: bagi i tangkap gambar u dulu..
takut u lari...
(sambil tunjukkan ke arah CCTV kedai beliau)


Onion Display Emoticon Set
Nanad : ha, tangkap lah cepat!
takut sangat orang lari...
( geram giler aku time ni..)


then apek tu kira2 gune kalkulator...
dan terus bagi kertas yang aku copy tu...
berserta duit baki rm0.80...


Onion Display Emoticon Set
arghhh!!!!!
geramnya!!!!!!
woit apek!!!


Onion Display Icons
WAKENABEB!!!!


respon aku???
terkejut!!


Onion Display Emoticon Set
pandang muka apek yang tersenyum2 tu...
geramnya...


Onion Display Icon
tapi aku tergelak jugak...
pasal RM1 tadi..
aku bergaduh kecil pulak dengan apek tu...


then aku cakap...


Nanad :aish!!! main2!!!
kalau tau ada baki...
i photostat lagi....


then muka apek tu hampa balik...
pasal dia main2, aku tak jadi abeskan duit untuk potostat lagi...


pasal aku dah malu...
takkan dia dah kenakan aku...
then aku nak mintak dia copy balik..
jadi....
aku blah dan terus pergi dekat jijah..
kawan aku..
yang tunggu dekat motor...


Onion Display Icon
nanad : woit!!! malu giler weh...


jijah : apsal???


nanad: nanti kat bilik kite cite...


ha.......
tu lah kisahnyer...


sekarang rasa segan pulak nak potostat kat situ dah...
kih3...


p/s: Apek tu bukan dah tua...
muda lagi..
memandangkan dia orang cina..
so, aku pnggil apek lah..
tak pe kan3???


JIJAH tu actually CIKCOKELAT..
jom, terjah blog dia pulak..



12 comments:

...love cokelatcake... said...

aku nk tegoleng2 lg kat bilik ni weh..
sengal dow...
peristiwa yg sgt menyengalkan..
dah la sejuk naik moto tenga malam...hahahahahahah!!!!!!!

NadiRah said...

memang sengal apek tu..
kalau ko kene jijah..

apek : sumenye rm3.40
jijah terus berlari ke arah Nanad..
Nad!! camne ni...duit tak cukup..
hahaha!!!

...love cokelatcake... said...

hohoi..kalo din bace ni msti golak2 mcm hape jek...
sebenanye dye tau mmg duit tu rm2...
tp, cayalah nad..brani gado ngn apeks!mst jdoh kamu muke mcm apeks...hihi..ops! bukan kfcm..lalala

NadiRah said...

hahaha!!
din tak tau cite lagi kn??

...love cokelatcake... said...

smlm dah cite cket kt fon..
hihi..kalo dye bace n3 ni konpom dye gelak sakan...

NadiRah said...

oh..hahaha!!!

Mr.IX said...

saje je apek tu nk usik....hahahha

NadiRah said...

ix : tol tu...main2 pulak dia..
time aku xde duit pulak tu..huhu

Shaofie said...

jemput join segmen di blog. mudah je. blog review.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

NadiRah said...

insyaAllah..nad memang nk join..tapi xde idea lg nk tulis entry..

such a mess said...

hahha!!pdan muke!!bgus apek uh!!i like!! kihkhk!

NadiRah said...

danial : tak baik tau!!
mesti kamu pon suka kenakan orang ek??huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...