TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Thursday, March 10, 2011

GERAM!!! SERVICE MESSAGE REMBAT DUIT AKU SAMPAI RM9...!!!!


arghh!!!!
aku ilang sabar!!!!
kenapa???
kenapa???
KENAPA?????????

ha????


kenapa ko muncul dalam enset aku ha??
dulu enset kawan aku...
kesian dia..
baru topup, ko laju ke sebat!!!

sekarang ko berani2 muncul kat idop aku pulak??


hurm!!!!
sangat letih bila dapat lepaskan geram..

kome2 penah tak jadi macam aku???
sedih sangat..!!

macam nih..
dulu kawan aku selalu complain..
kredit dia selalu kena tolak RM3 bila service message masuk..
aku tak berapa faham mulanya..
bila dah kena batang hidung sendiri baru padan muka..

baru2 ni jugak jadi camni kat aku..
aku topup lah RM10 ari ahad lepas..
aku memang tak guna sangat kredit CELCOM aku nih..

sebab nombor CELCOM aku khas untuk budak2 cos aku dan kenalan2 yang aku kenal dekat UTM jer..

then,aku dapat message berhantu nih..
SERVICE MESSAGE lah..

kawan aku pon cakap..
"ha,yang ni lah tolak kredit tu.."

adeh!!!
cepat2 aku cek balance kredit...

YES!!!!
memang hantu betol..
ko rembat kredit aku???
RM2 ko rembat mula2..

then asyik dapat jer message tu..
sampai tak tau nak buat apa..

satu hari tu aku terpikir..
dapat je service message tu..
aku tak baca..
aku terus bukak battery..

bila dah OFF..
aku ON balik..

dan cek baki...

Ya Allah...
kena TOLAK lagi!!!!!
warghhhh!!!!!

terus tinggal RM1.60

aku baru pakai kredit RM0.40 je kot..
ko rembat RM9..

SANGAT TIDAK ADIL!!!!!!!

kawan aku cakap kol CELCOM SERVICE..
dail 1111

aku akan buat...

aku akan hapuskan angin hitam itu dulu...
tunggu lah!!!!



p/s: aku tengah GERAM lagi nih!!!!!!



9 comments:

GadisGula-gula said...

buat aduan.. mcm hotlink, ada group kat fb.. so, kiterang mengadu je kat sana. nanty dia col. tnye ini itu, pastu dapat balik duit yang dia amik.. ritu aku kena tolak 3 inggit.. buat aduan, dia bagi balik..

kadang2 benda ni kau ade buat something kot.. mcm join contest yg dia buat ke.. beli game or kau ade bagy respon dari msj yg pertama skali dr dia.. benda ni mmg hantu~ sekali kau dah guna, dia ikut kau~ haha~

NadiRah said...

tak penah join apa2 pon...sob3..

warghh!!! menakutkan..

sekali dah guna...dia akan ikut sampai bila2~ seram2!!! huhuhu

Such a Mess said...

sye da maki hotlink sebab mereka sgt bodo! line kat tmpt sye macam haram! mereka kate line ada dimner! sye bleh ckp kat dowg agar upgrade tp dowg ckp sedng upgrade! sye kat sini sye x nmpk mereka upgrade! haha..guro..

just pkai celcom! tpi celcom kdng2 giler guk! tpi sye alhamdulillah lah!

NadiRah said...

makin mess:ceh! tadi beria marah..huhu

logorithm said...

RM9 jer? Murah ler tuh...

Owh... rupa-rupanya I tersilap baca 'service massage'.

Hehe...

NadiRah said...

logorithm: bukan urut2 lah uncle!
hahahhaha!!!!

Izzatul Iman said...

baru je semalam my husband tolong tepon celcom 1111 tu n stop kan service mesej tu, tapi bukan utk hp dia, tpi hp ayah dia...

sekali dapat mesej, burn RM3...

caranye: taip STOP ALL dan hantar ke no. yang hantar mesej tu.

cth semalam: STOP ALL hantar ke 33998

tapi untuk msg2 yang awak dapat, nak lagi konfiden dan konfem, baik CEPAT2 call 1111 minta solution...

NadiRah said...

izzatul: thnks.. =)
nad nk kol skrng! huhu

Azrin Ahmad said...

hahahah klaka jek pas pull out bat3 mkin bnyk dia telan heheh. aq kol celcom je mslh settle hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...