TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Thursday, March 24, 2011

BILA NAK BUAT DAJAL : PONTENG KELAS

warghh!!!
geram...!!!
bila nak dekat2 ujung sem..
nad mesti bercadang untuk monteng kelas..

memandangkan ada 3 hari kuota leh monteng tanpa sebab..
konon2 hari ni nak pakailah 1 kuota..
tapi nad lagi kejam..
bukan nak monteng jer..
malah ada niat jahat yang lebih jahat dan dahsyat!!!

nad nak monteng, pastu suruh orang tolong sign kan kehadiran...
KEJAM!!!!
yer...
memang kejam bagi yang pernah terlintas nak buat gitu..
dan yang pernah buat pon..
lagi lah..
KEJAM KUASA 5..
ambik ko!!!

biasanya kelas khamis petang ni nad and the geng malas nak g kelas..
bukan disebabkan ngantuk jer..
malas sebab kelas tu memerlukan tumpuan untuk menyalin setiap bait2 perkataan..
kiranya, lecturer baca note..
pastu kami salin..
MALAS...

jadi, hari ni plan nak monteng..
konon2 tertido lah kan..
nak meseg ngan member cmni..

"Aslam,tepat pukul 2 nanti aku, paten dan jijah tertido...
ko tolong signkan attendance yer..."

bengong kan..

tapi!!!!
belom sempat aku nak meseg camtu kat aslam..
dah dia meseg aku dulu..

"nad, aku tak g kelas tau petang ni...
ade hal..
ko tolong signkan attendance untuk aku"


wargghh!!!!
BENCI!!!!

baru nak wat dajal..
den yang ter 'dajal'..

p/s: anda telah melangsaikan kuota ponteng??


12 comments:

Citarasa Rinduan said...

nad--
ce...cerita.ce....cerita...... apa tu kuota ponteng??? masa kak study tahun 99-01 tak pernah dengar pun..

(huhuhu..nampak sangat kak ayu kuno..)

lagi satu nak nasihat...jangan suka menipu....nanti dikau tertipu....kan dah kena...heheheh.LARI!!!!!!!!!!!!

NadiRah said...

kak ayu: ahaha...!!
nama kuota ponteng tu nad yang suka2 jer bagi nama..kih3..

dalam 1 sem,boleh tak dtg kelas 3 hari tanpa sebab...
kalau lebih, tak leh masok final exam..huk3

shahsyaz said...

wahahahhahahaaaaa, baru nk mintak sign - kan... tibe2 die yg kene sign-kan....


mmg ter-dajal sungguh...

hahahaha

NadiRah said...

syaz: sob3...
selalu jadi gini...huk3

putERi-kAtEk said...

saya tersentap!!!! hahahahahahaha

kuota saya dh habis... so terpaksa pegi... huwaaaaaaaaaaa

malasnyeeee

Such a Mess said...

padna muke awak..spe suh nk ponteng! x pro! hahaha

NadiRah said...

puteri katek:waahhaha!!!
selamat study yer...huhu

NadiRah said...

danial: ceh!!
oh,ni kamu mesti pro bab2 monteng ni ek??huhu

IQ = Iez Qis said...

hehehe..lawak la nad nih...hehe..sy sudah langsaikan dulu..haha..xde la..terbuat..bukan sengaja~~

NadiRah said...

IQ: hahaha!!!
ups!!! nad ni kes tersengaja ek???hahhhaha!!!

akubersamaCahya said...

ape ni cikgu malas ni..??
bukan kuota la.. memandai jekk. hahaha

nak ponteng, ponteng jek... bukan kne pape pun.. abc ada dak kuliah yang mmg sellau tak g kelas..

^^v

jgn ada tabiat macam.. takut nanti time emergency dh abes "kuota" tu dipakai..

lecturer mana eh???

NadiRah said...

abc: hahaha!!
kelas komunikasi berkesan..
bosan~

kih3..kuota cam nak mintak kolej lak kan..
wakakak!!!

lecturer pakai spek tu..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...