TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Tuesday, December 28, 2010

sAya BLogGer peRak..


teman nak kabor nih...
teman orang perok...
tapi..
teman x reti cakap perok...

kenape???
jangan ditanye...
(baca ala2 loghat peghok yer..)

hahahaha...
aku nak join blogger ikut negeri nih...
dianjurkan oleh BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010..
ramai yang dah mengenali kan..
kalau x kenal lagi..
sila kenal2 yer...
nak tau lebih lanjut sila klik BANNER bawah ni...




okay!!!
teman nak jawab soalan2 yang dikemukakan oleh cik tanda soal..
teman buat style ala2 karangan lah...
boleh kan3???

teman nak start nih...
kome2 baca lah tau...

ni...teman nak kaborkan nih...
nama teman Nadirah Farhana...
sedap kan nama teman???
(jgn gedik2 nak buat2 muntah atau tercirit yer..)
maksud nama teman iaitu yang berseri dan riang gembira...
kome2 rase teman berseri dan heppy kan3???
teman tau...
kome mesti nak cakap makna nama teman sesuai sangat dengan nama teman kan3???
ahhahahah...
uolls nih...
ade2 jer....

nama manje ke nama gedik???
nama manja x berapa manje dari family teman, deme panggil Dirah...
nama gedik dari member Nad..
nama nakal dalam Blog kome panggil Nanad..
nama bakal anak2 murid teman kena panggil Cikgu Ayu...
wahahahha...
mengancam kan nama2 teman...??
teman tau...
kome nak cakap teman mengancam kan3????
lalalalalala....

pasal status teman pulak nih...
teman nih...
available lagi...
aish!!!
mcam barang pulak yer...
teman single lagi...
2 sebenarnye teman nak kobar kan...
ada ke sape2 nak teman jadi adik or akak ipar kome???
kalo ade PM teman yer...
kih3....
teman bercanda sekejap tadi...
hehehe..


ha!!!!
cik tanda soal tanya macam mana nak contact dengan teman...
mana lah tau nak teman jadi adik ipar kome ke kan...
hahahaha...
senang2 kome Formspring je kat sebelah nih...
jangan lupe kome bagi nama sekali..
link ke...
leh teman jenguk2 kome..
kalau nak Fb pon boleh...
nak x????
ni link teman...
klik TEMAN


okay2...
sambung balik...
teman ni penjajah negeri perak lah kan..
dah ada bendera kat atas tuh...
hehehe...
teman menakluk kawasan daerah Tanjong Malim..
kome2 tau x tanjong malim???
untuk blogger yang study dekat UPSI pasti mengerti kan3??
hahhaha...


ni gambar Tg Malim dulu2...
gambar sekarang tak ade pulak...
huhuhu






Tanjong Malim ni sempadan antara Perak dan Selangor...




ni sungai Bernam yang memisahkan 'teman' dengan 'lu'...
hehehhe...
'lu' 2 loghat selangor ke??
mandai2 je teman!!
hehehhe..
eh, asal kecik pulak sungai ni...


apa yang menarik tentang Tanjong Malim????
banyak best woo...
walaupon hanya pekan je Tanjong Malim ni..
tapi menarik tau2...


okay!!!
kat sini ada UPSI...




tempat kome2 yang nak jadi cikgu lah kan...
dulu nama dy MPSI (Maktab Perguruan Sultan Idris )
then tukar jadi IPSI ( Institut Perguruan Sultan Idris )
tukar lagi jadi UPSI ( Universiti Pendidikan Sultan Idris )
sampai sekarang...


tempat famous untuk pengemar2 Pau....
ni lah tempatnya...
siap masuk Majalah 3 dulu..
ni dy...
YIK MUN....




kat Tanjong Malim jugak ada PROTON CITY...
tempat pemasangan kereta Proton...




ada tasik jugak..
taman tasik proton city...
tempat beriadah...
berkayak..




di sini pun baru jer bukak stesen Komuter...
baru 2, 3 tahun....




tempat mandi manda pulak...
banyak sangat..
ada sungai Bil...
nak masuk kene bayar Bil..
hehehe...






ada jugak sungai Ingki..




ada sungai Klah...




ha, ada gelungsur...
tapi ni gambar dulu..
sekarang dah ada 2 gelungsur...
best!!!




ni kawasan orang dewasa jer..
dalam...
4 kaki lebih..
kalau teman masuk..
x tenggelam okay!!!
hahahha....




kolam air panas...
ala2 spa gitew....




ni kolam air suam...
hahahha...
x bape panas...
sesuai untuk kanak2...




bahagian merebus telur...
mai la datang Tg Malim....
hehehhe....


okay!!
ni jelah teman nak cerita pasal Tanjong Malim..
sebenarnya banyak lagi..
heheehe...




p/s : teMan OraNg PegHok!!!





8 comments:

::..Dia daYa..:: said...

orang perak rupanya... :)

NadiRah said...

yer...
ingat orang mane??
hehehe

.vna erman. said...

hye...blogger perak jugak http://www.vnazone.blogspot.c

DiaUmaiNiNaz said...

fuhH!, Perak lg best npknya..salam singgah di blogger Perak dr Dinaz ..

NadiRah said...

salam kenalan sumer... =)

✿ CikCimi said...

hi blogger perak.
:)

~lieya~ said...

cik lieya dtg usha2 blog blogger perak nie..

sume cntik2..

follow me oke..

www.storymorryinlife.blogspot.com

Bella Ayub said...

hye dar.. bella pun blogger perak jugak.. tp bella dari hilir perak :)

teluk intan mali tp blaja kat ipoh.. nnt kalau ada masa jom la ke site bella :)

salam perkenalan n keep in touchh ya!!

salam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...