TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, December 24, 2010

peRingKat Masa Manusia..

assalamualaikum..
dan 
salam sejahtera...
hehehe...

nak tau x???
(sila angguk2kan kepala yer..)

sempena hari jumaat ni..
nak share ngan kome nih...
minggu lepas...
uit...
lame dah yer...
hehehe..
xpe3...
baca jelah!!
hahaha....

sambung2...
minggu lepas..
eh, jumaat lepas...
mak aku g surau...
 ada ceramah...
memang tiap2 minggu ada kat surau kampung aku tuh...
kira kampung aktif lah yep!!
hehee..

ha??
mak aku jer pergi...
nape aku x pergi???
hehehe...
korang nih!!
jangan lah tanyer...

tapi okay lah tu..
aku x pergi..
tapi mak aku balik dari surau tu..
aku tanyer lah belajar pasal apa tadi...

mak aku pon story mory lah...
selain nak dapat ilmu gak...
aku sajer tanye mak aku...
nak flash back memory mak aku...
nak tengok daya ingatan mak aku kuat lagi x...
heheheh...
bukan aku x percayakan mak aku okay!!
aku tau mak aku memang g surau...
bukan g cyber cafe...
aishhh!!!!

sambung2!!!!

okay!!!
cerita pasal peringkat masa hidup kita...
sebenarnya aku silap sebelum nih....
entah2, korang pon silap jugak...

aku ingat sekarang nih aku dah bergelar seorang 'DEWASA'
rupa2nya belom lagi....
korang2 nak tau peringkat usia??
okay2!!
sambung baca kat bawah...
hehehe...



*KANAK2*

kome yang berusia 0 hingga 15 tahun...
kome sebenor2nye...
kanak2!!!
ha!!!
kome yang 15 tahun tuh...
kome jangat bajet kome dah dewasa yer...
jangan nak try2 tgk filem dewasa lak yer...
upss!!!
nasihat jer tu...



*MUDA*

untuk peringkat masa muda pulak...
umur dari 16 hingga 35 tahun...
yer!!!
saya muda lagi...
belum dewasa...
akak2 dan abang2 yang baca entry nih pon muda lagi...
umur 35 tahun muda yer...
walaupon ada yang dah tersembul uban tu...
kamu still MUDA...
hehehhe....



*DEWASA*

ha....!!!
kome2 kat sini ada yang dah dewasa???
kalau ada tu...
sajer nak cakap "HYPPEE!!!!"
hahahha....
trademark aku ke tuh??
huhuhu...

untuk DEWASA pulak...
umur antara 36 hingga 50 tahun...

wahhhh!!!!
50 x tua lagi okay!!!
still jiwa remaja kan2??

makcik kat atas ni kome kenal kan3???
hehehe



*TUA*

aku rasa blogger2 xde yang tahap tua kan???
kalau ada, kirimsalam dekat anak lelaki bongsu makcik yer...
hahahha!!!
umur 51 hingga 70 tahun...
pakcik dan makcik dah kategori tua yer...
ha??
okay2...
kecikkan tulisan tua..
nak kecik lagi???
okay3!!
tua...
okay dah!!!



*TUA BANGKA*

hye atok!!!
 hye nenek!!!!

umur 71 tahun ke atas..
dah tahap tua bangka okay...
semoga anda sihat sejahtera...
amin...

ha, sketsa sampingan kat bawah nih...


sweet kan3???
hehehe...


2 comments:

Maryam Fatanah said...

hye awak..thnx for visiting my blog..sy folo awak ni..nk komen kat chatbox tiba2 tak available la pulak

NadiRah said...

hehehe..okay thnks.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...