TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, December 17, 2010

dULu Aku nAkAL!!!

yeayy!!!
join lagi segmen bersama abg BeN!!
kali nih menarik...
teringat zaman kanAk2...

owh!!
yer2...
letak banner abg ben dulu...




okay!!
settle!!

nak start nih...
soalan2 dari abg ben!!

soalan 1: pe nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun??

jawapan: sekolah tadika x mahu ke?? ala...
sekolah rendah namanya SEKOLAH KEBANGSAAN TANJONG MALIM, PERAK. ( 1996 - 2001 )
sekolah menengah pulak SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KHIR JOHARI TANJONG MALIM, PERAK ( 2002 - 2006 )


soalan 2: Aktiviti kokurikulum yang kamu ceburi??

jawapan : time sekolah rendah memang aktif dalam olahraga..

time sekolah menengah aktif  masok camping...
tapi x lah sampai peringkat negeri pon..
kih3...


soalan 3: jwatan disandang dulu...??

time sekolah rendah
masok PUTERI ISLAM jadi ahli biasa jer..
hehehe....

sekolah menengah pulak banyak jadi SETIAUSAHA jer..
badan uniform, kelab dan persatuan sumer setiausaha...
TULISAN CANTIK gamaknyer...
hahahaha....


soalan 4: nama guru kesayangan??

En Zulkifli Baharom
En Rosli
En Asris Ali

hehehe...
jejaka2 sumer...
kih3...


soalan 5 : subjek disukai dan tak suka??

subjek suka opkos LUkisan Kejuruteraan...
yang x suka pulak apa yer??
English For Science and Techno kot...
hehehhe.........


soalan 6 : kawan baik masa sekolah??

time sekolah rendah rapat ngan Ayu, dy banyak tolong saya..
dy ajar saya science sampai saya dapat A..
terharu...!!

time sekolah menengah pulak dengan NOnie, Anna Katoka, Zarina, Ayu!!!


soalan 7: cita2 masa sekolah??

time sekolah rendah nak jadi CIKGU!!!

time sekolah menengah nak jadi Arkitek!!!

sekarang??
saya bakal Cikgu!!!!

impian time sekolah rendah bakal tercapai!!!
hahahaha.......


soalan 8: artis febret time sekolah??

opkos Siti Nurhaliza..
top kot time tuh....
huhuhu


soalan 9 : perkara paling tak dapat dilupakan masa sekolah??

ha, yang nih memang tak akan dapat saya lupakan...
saya turun kelas 2 kali berturut2..
ish3!!
malu!!!

time form 1, 1A..
then, form 2, 2B..
jatuh lagi!!!
form 3, 3C!!!
hahahhah!!!!!!!!!!

act saje nak merasa semua kelas...
huhuhu.....


soalan 10 : jika dapat kembali ke sekolah apa yang korang nak lakukan??

aku nak jadi peramah dan rapat dengan semua orang...


soalan 11 : ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan??

aku kaki ponteng!!
time tadika dah pandai ponteng..
kena sebat dengan arwah ayah dengan batang pokok semangkuk..

nak ponteng sekolah agama dengan tektik buat2 tertido..
nyorok sebalik bantal atas katil  yang 2 tingkat tu...

paling kelakar aku dulu takut nak pergi toilet kat sekolah...
then sakit perut sangat2...
aku cakap dengan cikgu nak balik...
cikgu x tahu, sebenarnya aku nak terberak je sebenarnya...

sampai rumah aku berak then terus lepak kat umah..

mak aku ngamuk!!
nape x berak kat sekolah jer??
aku hanya mampu nanges..
huhuhu....


dah banyak kali aku buat camtu..
sampai guru kelas aku, Cikgu Azizudin dan faham perangai aku..
dy lah yang hantar kan aku selalu..
jasamu ku kenang cikgu...
ehehehe...
memalukan betol aku nih...




p/s : malu orang tahu..huhu



8 comments:

Zara Affendi said...

haaha! klakar la pasal nakal berak tuh. hhhuhu. ^_^

NadiRah said...

adeh...huhu..malu2..

Nur Ardilla Najwa said...

salam. jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

misz nana said...

hehe.. kecik2 dah nakal eh..

NadiRah said...

nana : ehehe...
nakal2 xpe..
jangan jahat...
huhuhu...

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

Lulu caldina said...

Sekarang nakal lagi tak?
good luck

Syafiq Rosli said...

nice memories

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...