TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, August 12, 2011

RAGAM DI BAZAAR RAMADHAN # 1 ( AIR OH AIR! )




memandangkan bulan puasa nih..
maka macam2 jenis air yang dijual di Bazaar Ramadhan...
macam2 kaler...




Episod 1 : Air, Oh Air!!!


erma ( penjual air )
erna ( adik penjual air )
Nanad ( penjual murtabak )



erna : weh erma!! tulis lah nama air dekat tong air tu.. air tebu, tulis lah tebu..air pepsi blue tulis lah air pepsi blue...


erma : tak payah lah!!! macam lah dorang ni bongok sangat..tengok rupa pon tau...dah kaler susu, mestilah soya..yang ni pulak, mestilah air tebu... 
( sambil jari menunjuk2 tong2 air yang siap diisi pelbagai jenis air )


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nanad singgah ke gerai mereka untuk menyebok...



Nanad : eh, kenapa tak tulis nama air kat tong2 nih??


erna : entah erma...dia cakap tak payah..
dia cakap macam lah dorang bongok sangat sampai tak tau nama2 air nih...


Nanad : hahahahaha!!!! biarlah ek...


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

pelanggan datang untuk membeli air..



abang kacak : adik!!! nak air LAICI ISABELLA satu!!!!


erma : erk... ( blur )
erna, air LAICI ISABELLA yang mana satu??? 
( sambil berbisik pada erna )


abang kacak : hahahaha!!!! air yang kaler putih ni dik...macam air LAICI..tapi ade buah2 pulak kat dalam...abang tak tau nama lah...abang cakap jelah air LAICI ISABELLA...


erma : erk.....


erna : ( ketawakan kakaknya dalam hati )




keesokan harinya...
erma pon tulis jenis2 air pada tong air tu...
hahahahaha!!!!



air LAICI ISABELLA tu, peniaga lain bagi nama air I LOVE YOU..
haish!!!!
macam2...
hahahaha....









p/s : kat sini tak ada air katira pon....
kat JB berlambak...
uhuk....


26 comments:

wan zuliyana is apel said...

bengong giler laici isabela.
hahahahaha. .asal tak laci kepochi ke. .lachi minachi ke? ekeke

aimie amalina said...

hahahahha
hadoiii
the only one kat johor-->air katira..heheheh

SoLy SoLicious said...

nak air "i lab u" satu..hehehe

IkhAnif said...

ehx3...nanad jual mertabak erk..??..laku ke..??.hehehe

sergeant keroro said...

katira bukan best pon :P

Asyila Zainuddin said...

smart jugak eh nme air laici isabella tu.. ngee..

NadiRah said...

apel :

hahahha!!!!
x memasal nad panggil air tu air LAICI ISABELLA dah...huhuhu

NadiRah said...

Ikhanif :

yup!!! laku wooo~
huhuhuhu

NadiRah said...

keroro :

haish!!!
ade je yg x pueh hati..huhuhuhu

Wanz Mejuez said...

eheheh apalah korang ni... heheh lawak2... miaga perlu letak name tag tau... baru depa kenal...=)eheh lawak2... miaga perlu letak name tag tau... baru depa kenal...=)

NadiRah said...

wan majuez :

yer2...
x yah lah nak taip smpai 2 kali...
kih3

ZWAN SABRI said...

amboih, customer tu xmo kalah nak AIR LAICI ISABELLA.. haha

MySuaraBlog: Bible Di Link Blog Anda

NadiRah said...

Zwan :

nama kena HOT okay...
hhhahahha!!!!

Cik Gee said...

okay gak kan name laici isabella.. hehe..^^

fatin syahirah :) said...

haha. sesedap rasa je taruk nama isabella. kalau kat rumah fatin. isebella nama kuda jiran. haha

aiman said...

sedap jugak nama tu.. kreatif.. haha

Ezad Skytech said...

haha..air baru ke LAICI ISABELLA tu..? hee~

Dzarief Zuhdi said...

nanti amysearch buat lagu baru.. laici isabella.. haha

nak satu !!

iLa VaNiLLa said...

hahaha ! laici issabella tu yg tak tahan.. ;D

nad, ila dah dapat buat reply to komen or tulisan blue2.. jum lar usha.. ada tutor sekali.. :)

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/08/ila-dah-dapat-buat-cm-gitu-dah-wey.html

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! bole laks letak name camtu erk :P

p/s : air katira 2 air pe?

ZORA said...

kerja jual murtabak upenye dy..hebat....:)

Ecah Ecot said...

sedapnye air..tp murtabak lg sedap kn nad???hahaha

NadiRah said...

@iLa VaNiLLa

nad dah jadi!!! ^^

NadiRah said...

@ღ p!nk veLvet ღ

air katira x tau ek??
nnt nad bgtau..
huhuhu

sleeping_maniac90 said...

best ke air katira??
xpna minum hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...