TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, August 12, 2011

MINUMAN BERBUKA PUASA : AIR KATIRA




hye semua...
ada yang tak tau apa itu air KATIRA???
Nad buat entry ni selepas diinterview oleh awek nih....





okay!!!
Nad nak cerita sikit pasal air KATIRA nih..




Air Katira ni berasal dari negeri JOHOR...
tapi ada jugak yang cakap orang SINGAPURA yang mula2 buat air nih...
lebih kurang jelah..


Air Katira nih untuk penyejuk badan..
sebab tu hanya dijual pada bulan Ramadhan..
time bukan bulan pose kome minum jelah air makcik KARTIKA yerk...


air Katira ni mengandungi herba2..
macam kembang semangkuk, getah anggur ( KATIRA ) biji selasih, halwa kabung, gajus...gula batu dan macam2 herba lain..


sumber gambar kat SINI


ha!!!!
dah boleh nampak khasiatnya kan....



mula2 Nad duduk UTM Skudai dulu..
pelik tengok air nih..
member cakap sedap..
so, memang lepas cuba hati dah terpaut...
memang sedap..
lain dari yang lain...
kalau nak tau..
air ni ditambah dengan air AIS KRIM SODA...
tu yang meletop tu...


Nad suka gigit2 biji selasih tu..
main2 kat dalam mulut..
hahahaha!!!!






waktu mula2 Nad panggil air ni air KARTIKA...
mampos kena bahan dengan member...
erk...







p/s : kat Perak tak ada air Katira lah..
air Laici Isabella adalah...
hahahaha!!!!



17 comments:

whitecappuccino said...

nampak air ni dijual kat pasar malam semalam tapi tak pernah rasa..baru tau..tq

Citarasa Rinduan said...

YA AMPUN...
SAJER tau si nad nie...

orang johor mmg suka minum katira

NadiRah said...

@whitecappuccino

cube rase yer... ^^

NadiRah said...

@Citarasa Rinduan

tu lah..
sejak dok JOHOR baru Nad tau.. ^^

sleeping_maniac90 said...

hijau wrnanya..
gulp.. (telan air liur)..
nmpk sdp hehehehe

ila said...

eh sye yg dok johor nie pon tatau air katira basal dari johor.
btw suke sgt minum air katira abu bakar.
sedapp
hurm terliur japp

sergeant keroro said...

tak sedap pon! tipu!

aiman said...

laici isabella.. cam best jer.. haha

Luqeem™ said...

lebih kurang mcm laicikang je..hehe

kedah ada jus cinta.. XD

iLa VaNiLLa said...

yeay ! nad dah boleh buat blue word.. :)

air kitara niyh spesis ngn air lai chi kang lar kan?? sama jew bahan2 dye.. lebih kurang.. ;p

shafiqabdshukor said...

btol2..
sedap air ni..
first time rasa masa kat UTM gak la..

scha al ahmad said...

rindu air katira weyh!
kt png pown xd jugak..

hamzah ian said...

pergh.. mcm tu rupanya.. nmpk sedap owh

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha~ thanks sbb kasi tau si noob ni ape tuh air kartika ... ehh! katira erk? cisss, sebok pon da berbelit, hahaha~

GaRy™ said...

errr... warna dia agak tidak menambat hati... keh3...

fatin syahirah :) said...

haha. selalu dengar budak area2 johor sebut pasal air ni. haha. baru tahu :)

Anugerah said...

Assalamualaikum..baru jumpa post ni psl cari air katira di ipoh..kalau ikutkan ramadhan tahun 2010 ada jual air ni kat bazar ramadhan di silibin @ taman keledang jaya, ipoh..2011 di bazar di taman jati, ipoh n 2012 di bazar ramadhan meru ipoh..tahun ni jer x tau lagi kat mana..ini katira yg sedap la, kat stadium pun penah jumpa dulu, tapi x mengancam langsung..so, harap jumpa la org yg jual air katira yg best tu thn ni..ntah bazar mana plak dia jual..tapi kat sign boardnya dia tulis air dari kota singa @ singapore..erm, johor ngan singapore, jiran jer kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...