TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Monday, August 15, 2011

PAKCIK!! SAYA DAH TEKAN!!!!



kelmarin Nad pergi turun KL lagi..
oleh kerana Nad disayangi oleh kakak2 yang sangat baik terhadap adiknya...
Nad disponsor sepasang lagi baju raya untuk tahun nih..


jadi semalam Nad balik semula ke Tg Malim kerana khidmat sebagai pembungkus Murtabak di bazaar Ramadhan masih diperlukan...


sesampai je Tg Malim..
hujan lebat membasahi bumi...




nampaknya terpaksa naik bas 'lompat' pulak...
kalau nak suruh adik ambik naik motor..
basah kuyup lah jawabnya...


dengan hanya tambang 5 posen jer..
Nad naik lah bas..


dah nak dekat sampai bus stop dekat2 rumah...
dengan penuh confidentnya..
Nad menekan butang merah dekat bus tu...


alamak!!!!
apasal tak bunyi???


dengan lincahnya Nad melompat mencari butang merah yang lain...
Nad tekan2 dengan sepenuh hati..


erk!!!!
apasal tak ada bunyi "TEEETTTT"???




aduh!!!
dah terlajak jauh dari rumah nih...


STOPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nad menjerit...
tapi hanya dalam hati je suara tu berbicara...


tiba2 bas berhenti...
SENGAL punya driver...
bila menjerit dalam hati baru ko benti???


mungkin driver bus terkejut macam ni bila dengar jeritan suara batinku...




dengan mulut terkumat kamit Nad melangkah keluar dengan hati yang sebal...


JAUH KO LAJAKKAN AKU DARI UMAH EK???
DAH LAH HUJAN LEBAT!!!!!


akhirnya Nad jalan kaki ke rumah sambil main hujan...
macam nih...



comel kan3????



sampai rumah jer...
ngadu kat mak...










p/s : bila naik bas...
berbicara dalam hati jer...
pakcik driver tu mesti dengar...
tak payah nak sakitkan jari dok picit2 button merah tu.....
siyes~



20 comments:

fatin syahirah :) said...

HAHAHAHAHAHA. kesian kesian. haha. tak suka kena hujan, nanti demam -.-'

Dzarief Zuhdi said...

haha.. kecian itik .. mandi ujan ek.. haha

Wanz Mejuez said...

perghh ang ada deria ke enam ke apa ni?? super paranormal oooo..

Farhan Hanif said...

alah itik macam tak biasa main air kan...hahaha

logorithm said...

Kesian... tak leh ker suruh pakcik driver tuh gostan?

Hehehe...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Budi yang baik dihukum jua

[U] Dengki

[U] Jualan murah yang lebih mahal!

sergeant keroro said...

haha, kesian :P

Luqeem™ said...

hehehe..apepun kne dduk dkt sblah driver..snang..

Citarasa Rinduan said...

hahhaha.. si itik kan suka hujan

opss..
jgn marah

aimie amalina said...

aiyooooooo
ciannye la nanad ye...

aiman said...

hee.. suka la tu main hujan~

sleeping_maniac90 said...

sbr la ye hehehe..
akhirnya smpi umah jgak kan..
murhnye tmbg 5 sen..

ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! ade chemistry dgn pemandu bas nampaqnyer? :P

dhiera said...

tanjung malim??? saya pun keje kat sini~ he
kecian dia. semalam kat behrang sampai slimriver, kejap hujan kejap tak.

salam perkenalan ye..

cik pulau said...

bukan itik suka ke maen hujan ni.. hahahaha

fa-in said...

sbb tu sy suka duduk kat depan,kut2 loceng xbunyik boleh lah gelabah ke dpn dgn cepat..hehe

ZWAN SABRI said...

alahai, kesiannye Nad.. Tapikan tapikan, kalau ada lelaki ngan Nad, mesti dah macam crita industan dah.. bekejaran dalam hujan.. HAHA


MySuaraBlog: Hidupkan Kad Raya

::Cik Pija:: said...

kesiannya dia kehujanan gitu. hehehe

jemput2 ke blog cikpija ye..

http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com

Niena Pengembara Ilahi said...

haha kesian tpi dh lama tak main hujan walau hari2 hujan :D

shafiqabdshukor said...

hahahahahaha..
die dgr tu bunyi loceng tu..
nad tg malim kat mane??
kg kite pon kat tg malim..

NadiRah said...

@shafiqabdshukor

tg malim dekat2 sekolah khir johari tu..tau ke???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...