TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Tuesday, August 9, 2011

PUNCA KENAIKAN YURAN BAGI MAHASISWA UTM



haish!!!
isu ini sangat2 hangat bagi mahasiswa UTM..
ramai yang buat entry pasal kesan kenaikan YURAN yang berlaku...


yuran utm naik
credit gambar dari blog SS


kome bising2 pasal YURAN naik ni kan???
kome tau ke kenapa naik???
meh teman nak kabor....


pertama

sebab cuti 4 bulan mahasiswa kaya dengan pendapatan sebagai penjual murtabak di Bazaar Ramadhan, pendaftar PATI dan pekerja P1 WIMAX di GIANT NUSA BESTARI...



kedua

peningkatan BLOGGER di kalangan Mahasiswa UTM..


Photobucket

maka BE kome yang meningkat2 tu boleh lah share sikit kat UTM..
kan kome bawak nama UTM..


ketiga 

sempena bulan Ramadhan ni..


jangan lah marah2...
cuba ikhlaskan hati bersedekah kat tempat kome belajar tu...
punca kenaikan YURAN untuk melahirkan insan yang pemurah..
hehehe...


keempat

bagi mengurangkan tabiat berkaraoke di kalangan Mahasiswa..
asal tension je karok!!!
cuba pergi MSI buat tadarus ke....



kelima

YURAN tu sebenarnya dana untuk diberi kepada UTM BLOGGERS bagi memudahkan segala aktiviti GATHERING ataupon OUTING...



BLOGGERS kan PROFESSIONAL...
hehehe...




tu lah!!!
kome nak marah2 jer..
ce sabor...ce sabor....








p/s : erk...entry pelegaan hati semata...
kih3



16 comments:

Dzarief Zuhdi said...

hahaha.. huhuhuhu... eheheheheh

bagus... smua student bayar 200 untuk aktiviti kita gathering.. haha.. elok anga la tuh..

SoLy SoLicious said...

profesional course?? ape tu?

aiman said...

haha,, terbaik..

fatin syahirah :) said...

haha. nak sedapkan hati lah ni ? kalau betol kan baru best. haha

keroro gouro said...

sebelum nie slalunya yuran tue kena baper..?

Farhan Hanif said...

pasni sume wajib ada blog untuk buat asigmnet...haha

NadiRah said...

keroro gouro :

sebelum ni xde pon rm200 tu... -.-

jann sinuja said...

haha..dah fhm dah nape yuran tinggi :p

sergeant keroro said...

entah pape jek, orang dah la pokai =,=

mizz_aainaa said...

haha.. reason kelima yg xleh blah skali..

Munna said...

amboi alasan tak bleh blah...haha =)

shafiqabdshukor said...

alamak dh grade la plak..
kalo x b;ey la join gathering ngan RM200 sorg tu..
hehehehe

paan kowt said...

nanti kita g tadarus sesama ea...:P

Syafiq Salim said...

kepala hotak kaw duit tu tuk wat gath....hahaha...

rm200x13000pelajar=RM2,600,000

omg....

SperMAtids BloG said...

guna duit raye la itik kuning wehhh!
haha

Miss Lady Iena Nazir said...

hehe.
kan UTM baru2 ni ade tersenarai dlm ranking apetah.
sbb 2la..
naseb baik dh abes blaja..
huuuu~
tahniah untuk kalian!
:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...