TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Thursday, August 18, 2011

ANDA PATUT TAHU KE??



hari tu Nad ada buat quiz kat group UTM Bloggers...
soalannya berbunyi begini...


"APAKAH VISI DAN MISI UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA??"


Quiz spontan tu membuatkan ada yang terkedu..
mungkin ramai yang tak ambil tahu pasal nih..
jadi, perlu ke ambik tahu???


hurm...
sebenarnya memang penting pon..
contohnya...
apa misi kome berblog???
untuk popular?
ramai kawan???
nak jadi retiss??
atau nak duit???


okay...
ni lah VISI dan MISI UTM...




tahu dah sekarang???


sebenarnya kat semua organisasi ada Visi dan Misi..
dekat IPTA, Syarikat, Peniaga murtabak pon ada misi tau....






sebenarnya ada kisah sebalik VISI DAN MISI UTM nih...




Music please....




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

waktu Nad first year dulu..
Lecturer Nad orang Filipina..
ala, Pangako Sayo..


soalan dia bagi semua susah2...
nampak je senang sebab dia ada bagi TRUE OR FALSE...

tapi....
Haram....

kalau satu betul, betul lah..
kalau satu salah, tolak satu markah yang betul...
maknanya, kalau 5 betul, 5 salah markah = 0
kalau 10 salah..
maknanya tolak markah kat soalan2 lain...
cisss!!!


so, Lecturer tu konon2 bermurah hati..
bagi lah satu soalan bonus...
masa exam tu jugak dia bagi soalan bonus tu..

soalan dia bagi ialah..

APAKAH VISI DAN MISI UTM??


haaa????





ini kucing syaimz...kih3...



siyes...
melopong semua..
masing2 cari ada tak kat dinding dewan exam, dekat kad Matrik yang menunjukkan Visi dan Misi UTM...


antara 96 orang pelajar...
rasanya 2 orang je kot dapat jawab..
mungkin tak ada langsung...










p/s : psycho ar lecturer pangako sayo tu...
sem depan Nad taknak jumpa dia...!!!!!!





oh...
blogger yang dapat jawab soalan tu dengan bantuan google iaitu...




pergi lah follow beliau..









18 comments:

Farhan Hanif said...

haha...klu lecturer tye aku soalan camni pon kompem terkedu....=D

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

ade jugak selit murtabak.. :p

mizz_aainaa said...

hahaha.. sy lah yg terkedu kjap..

sergeant keroro said...

errrrrrr...

ROROI said...

Seb bek lec aku suma x tengok pangako sayo...errrrrrr

wan zuliyana is apel said...

ade lect apel lak dia bg soalan bonus
"ape yg tertulis kat pintu gerbang utm"

apel jawab, selamat datang.hahahahaha

nafizah md padzin said...

apekah nama NC anda?? cer jwb..haha

Dzarief Zuhdi said...

apel nya cikgu jahat .. haha..

err.. ok lepas nie kena ingat la suma bnda pasal utm.. hoyeahh

NasZ said...

sampai sekarang tak tau misi dan visi UiTM..hehe..

MOHD NASER.com

Luqeem™ said...

hahaha..aku nye senang je..triple ICE..

fatin syahirah :) said...

haha. uzair pun tahu dengan bantuan google eh ? wakaka. maintipu :P


nad email adress kat email fatin.

fasya.syira@gmail.com

aiman said...

tipu mana aci.

Sunah Sakura said...

hebat lah uzair~

Mr. Uzair said...

@Sunah Sakura erkk kak sunah. lain macam je hebat tu. hahaha.

nad, lecturer pangako sayo yang tak tahan tu. tak bley blah. bhahahaha.

cik pulau said...

hahaha.. tak tau jugak visi dan misi ukm..tak pernah hafal..

err..jom boikot citer filipina..

cett.. tetibe..

dhiera said...

mak aih, ternganga~

Umi Asura Sanusi said...

wah..sekarang saya dah tau misi & visi utm

*walaupun saye budak ukm..hehe

GaRy™ said...

hahaha... poyo je lecturer pangako sayo tuh... huahahaha..
wah.. nanad dah pandai buat iframe... untunglaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...