TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Sunday, February 6, 2011

KekuRaNgaN TERMINAL BERSEPADU SELATAN

assalamualaikum...
lama dah tak update..
3 hari dah..

malam ni, nak story sikit..
kalau kome2 yang pernah terbaca post yang dulu2..
aku ada story pasal TBS jugak...
tapi yang BEST2 jer..

kalau yang tak pernah baca jom klik sini..
okay!!!
dah baca belom??
ala..
baca lah!!!!
ha, terkasar pulak..

ups!! i'm sorry..
hehehe


okay2..
sambung cerita..


nak story yang aku rasa kureng tentang TBS ni..
lagi2 part beli tiket..
dulu aku ada cite nak beli tiket guna touchscreen kan??


masa aku nak beli tiket tu..
aku pon beratur lah..
depan aku sorang makcik...
nak beli tiket ke batu pahat..


makcik tu cakap lah..
"nak beli tiket ke batu pahat yer"
then akak kaunter tu balas..
"tolong sentuh skrin kat depan tu yer.."


makcik tu pon *blur*
dan tercari2..
apa lah dia ni nak..


then akak tu mintak tolong aku..
"dik, tolong tekankan untuk makcik ni.."
"tekan yang pukul 3.30 tu.."
aku pon *blur* kejap..
then!!!
baru faham..
oh, camni cara nak beli tiket..
men sentuh2 ala2 IPHONE..
huhuhu..


aku pon terdengar makcik tu bising2..
"kenapa nak beli tiket bus pon susah sangat..
kalau orang tua kan ke jadi susah..."


akak kaunter tu hanya diam jer..
sian pulak aku tengok akak tu..
makcik tu pon aku kesian..
kalau mak aku nak beli tiket bus..
mesti mak aku pon bebel macam makcik ni..


then..
bila dah pilih time dan bus yang makcik tu nak..
akak kaunter tu mintak kad pengenalan..
makcik ni dah bengang..
apasal nak mintak ic bagai..
nak beli tiket je pon kan..


makcik ni pon start membebel2 jer..
aku dok kat belakang dia hanya sebagai pemerhati jer..


makcik ni tak puas hati sangat..
then cakap..
"kat sini ada peti cadagan tak??
saya nak complain lah..
lagi menyusahkan adalah macam ni..
kalau orang2 tua macam mana??"


akak tu pon senyap jer..
nak wat cane kan..
CUSTOMER ALWAYS RIGHT!!!


akak tu pon cakap peti cadangan ada..


tapi
dekat mana tah..
aku tak bape dengar pulak dia cakap katne..
tiba2 telinga lintah jadi telinga kuali..
hahah!!!


nasib baik dia tak mintak pasport skali..
huhuuh..


makcik tu pon belah dengan perasaan keciwa..
hik3..
tau2 pulak aku makcik tu ngah keciwa..


kini..
turn aku pulak..
nak beli tiket..


wargghh!!!!!
memang susah!!!
biasanya aku beli tiket  sampai seminit pon..
tapi kat sini..
tak pasal2 jadi 15 minit kot..
berbulu jugak rasanya..
tapi nak wat cane..


perkhidmatan ala2 AIRPORT kan..
haha!!!


dia mintak ic..
aku ingat nak bagi kad matrik sekali..
hehehe..


rupa2nya nama kita dia nak taip..
then jadi macam ni..



ha!!!
terpampang kan nama aku??
tapi nama arwah ayah tak muat pulak..
sob3..


memang cam nak nek kapal terbang tak??
hehehe..
tiket bus kome ada ke siap tulis nama???
huhuhu~


tapi...
ada jugak masalahnya..
kalau dah ditulis nama..
kalau tibe2 aku konon2 nak balik JB *fly* ke kan..
tiket aku beli ni tak dapat tukar milik lah yer??
pasal ada tulis nama aku..


then..
sebelum nak turun naik bus..
kena lalu zon pelepasan dulu..
kat situ, dorang cek tiket dan ic..


adeh...
tak leh jual lah kan3???
ala...
tengok!!!
ada lagi kekurangan..
huk3..
takpelah..

esok aku memang nak balik JB dah..
doakan aku selamat..
babai Tg Malim..
Babai Gombak..
Babai Puchong..


8 comments:

A.D.A.M. said...

Leceh pulak rasa. Situ xde jual tiket balik utara kan?Sobs3

NadiRah said...

adam: tak tahu lah..
abes tu balik utara kat bukit jalil ke???

nazirulhazwan~ said...

err, sian kat org2 tue cm den, mesti blur klu kat sane.haha

bun said...

law cam tuh

susahlah bagi dak-dak hostel

selalu men tempah-tempah tiket kat dak lua

NadiRah said...

nazirulhazwan: ahaha..
tua dah yer..sian3..
takpe2, nad boleh tekankan ek..
huhu

NadiRah said...

bun : yelah kot..
hehe..terpaksa nek bus tempat lain lah..huhu

anNa katoka said...

eh,siap letak name passengger?NADIRAH FARHANA?kenape bukan NANAD?hehehehe

NadiRah said...

anNa: ahaha!!!
tu lah..
dia tak bagi tulis nama glemer dalam blog..hahahha!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...