TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU, CIKGU NADIRAH!!!


salam semua..
Nad bangga sangat..
sebab ada hari pengiktirafan untuk semua para guru..
termasuk Nad..
hehehe..
Nad belum jadi cikgu lagi..
tapi InsyaAllah..
lagi 2 tahun Nad akan jadi seorang guru...
doa-doakan lah yer...

kenapa jadi cikgu best???
sebab bila kita pergi beli pisang goreng ke..
pergi makan dekat kedai mamak ke..
makan cendol tepi jalan ke..
pergi klinik ke..
mesti orang2 yang mengenali kita panggil kita dengan gelaran cikgu..
hehehe...

anak2 didik kita pon mesti tegur kita..
ala2 femes lah kan..
dan diorang mesti story kat kawan2 yang lain..
contohnya..


"weh, semalam kan aku nampak cikgu Nadirah makan dekat kedai mamak jer..biasa nampak makan kat KFC..mesti sebab dah tak ada duit cikgu kita tu..kesian...jom lah kita belanja cikgu makan.."




"komeng, tadi aku terserempak cikgu Nadirah dekat klinik Sivanesan...dia tak sihat kot...kesian cikgu kita tu kan.... "




"weh korang, petang semalam cikgu Nadirah pergi pasar malam...dia singgah gerai aku beli keropok lekor 10 ringgit...kaya betul cikgu Nadirah tu kan.. "

ha..
banyak lagi sebenarnya dialog2 yang anak2 murid akan ucapkan nih..
hahahah...

so, best kan jadi cikgu..
memang akan top lah di kalangan para pelajar..
hahahaha...


kalau jadi cikgu disiplin lagi best!!!!
jumpa kat mana2 budak2 tunduk jer..
ha, respek gila kat cikgu..
hahahah...

apa2 pon tanggungjawab seorang guru ni tersangat lah besar..
besar batu bertangkup cik pulau tu???
besar lagi tanggung jawab Nad bakal pikul kelak...

semoga Nad dapat jalankan dengan sempurna InsyaAllah..


part paling best jadi cikgu sebab tiap2 tahun dapat hadiah sempena hari guru..
berkepok2 hadiah..


lagi2 bila nak bersara...
siap naik kereta tak ada bumbung tu..
melambai2 kat semua pelajar...
huhuhu....



p/s : tu lah tujuan sebenar Nad nak jadi cikgu time kecik...
hahahah!!!!



24 comments:

miss.Addin said...

jadi cikgu ni mulia :) besar tanggungjawab kan & ganjaran pahala lagi la besar :)

all the best k , cikgu Nadhirah :)

NadiRah said...

miss addin : thnks yer.. ^^

Srikandi Bonda said...

Assalamulaikum. Selamat Hari Guru! Moga jadi cikgu yang berjaya d dunia & akhirat.

NadiRah said...

srikandi bonda : wsalam..amin...
eh, segan pulak bila wish selamat hari guru..hehe..tak jadi pon lg..huhu

ZWAN SABRI said...

SLAMAT HARI GURU NAD..
GURU PENJANA TRANSFORMASI NEGARA..
hehe

MySuaraBlog: MALAYSIA Di Tangga Yang Ke-5

NadiRah said...

zwan : sama2... ^^

waN Mohd Salim said...

x mo diajar ngan cikgu itik .. sebab cikgu itik ni garang .. kalau adik nakal misti konfom kena lmpang

NadiRah said...

wan : ahahhaa...
cubit2!! rotan2!! huhuhuhu

mad khaz said...

pergh! xikhlas jadi cikgu. hahaha

cikgu KH je pon 6t kan,hehe :P

NadiRah said...

mad khaz : cikgu KH tu lagi penting!!
pendidikan asas pada seumur hidup..huhuhu

asybedazzle said...

selamat hari cikgu, hehehe. seronok jadi cikgu ni :)

zora said...

nak jdi cikgu da ke nnti??moga2 berjya la ae.sy doakan..:P
btw selamat hari guru..:P

Sembang Kemas said...

haha,jangan jadi cikgu yang merosakkan bangsa ye nad,nanti jadi cikgu belanje anak2 murid KFC,boleh gua anta anak gua belajar sana,suh anak gua tapau KFC yang cikgu nad belanje.keh3

✿....rossa alina....✿ said...

dulu pun bercita2 nak jadi cikgu gak tapi lama2 bila pk sy bukan jenis yg pandai mengajar org,terus cancel..hihihi.. ;p

zuwaidah said...

jadi cikgu kena byk bersabar, sbb itu kak zu tak jadi cikgu sbb kak zu memang jenis tak sabar huhuhuhuhu

NadiRah said...

SK : hahahah..yer...doakan semoga nad x jadi perosak anak bangsa..kih3

Sunah Mohammad said...

kenapa, kenapa, kenapaaaaaaaaaa????




















kenapa semuanya gambar makanan... T_T

hahahhaha~ selamat hari cikgu!

NadiRah said...

kak sunah :ahahha...
sebab lapor time post entry nih...
wahhahha

cik pulau said...

aippp..
selamat ari guru..
samala..cik pulau pun ckgu gak..
lalala~

NadiRah said...

cik pulau : selamat juga.. ^^

... said...

w'salam nad~
hehe~
cikgu nad!
cikgu nad!
cikgu nad!

cikgu ujang dan cikgu niq
panggil nad

=p

oh..
macam pendapat yang nad bagi.tapi sehari je la yang best..hari-hari lain? hehehe. lagi la seronok kan~
sibuk menanda buku sekola,datang sekola ada aktiviti sekola~

nad kompem ke jadi cikgu?
hehe =p

akubersamaCahya said...

^^v selamat hari guru bakal cikgu.

abc jeles tengok mama bawak balik 3 beg hadiah. tapi kata mama, tak dpt pun tak ape, yang penting mama nak anak murid mama belajar je. baguskan guru2 yang senior macam mama abc.

kalau cikgu muda2 ni, lawan sapa dapat hadiah paling byk,
teringat masa praktikal hari tu, satu beg besar abc dapat hadiah. hehehe

terkenang zaman mama mengajar anak2 orang asli dulu.. erm..

its not easy to be a teacher, guru bukan hnya menyampaikan ilmu tetapi mendidik jiwa anak bangsa supaya bisa menjadi seseorang yang boleh memimpin negara.

NadiRah said...

abc : ahahahaha..main lawan2 dpt hadiah macam entry nad ni..kah3..
betul, nad cuak nak ngajar bulan 1 ni..ada LM..huhu

NadiRah said...

.... : ahahha..ujang tu x memasal nama fb cingu ujang..hahaha
insyaAllah..nad dah belajar 2 tahun..tinggal 2 tahun lagi..
bulan 1 2012 nad ada praktikal..cuak2!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...