TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Thursday, September 15, 2011

PERHIMPUNAN MAHASISWA UTM ( BUKAN PERHIMPUNAN BERSIH )




Assalamualaikum....
tadi petang Nad salah seorang mahasiswa tahun 3 hadirkan diri perjumpaan bersama TNC Akademik...
berhubung isu kenaikan yuran untuk UTM Professional Skill Certificate....
dekat DSI ( Dewan Sultan Iskandar )


taklimat tu jugak diadakan untuk soal jawab bersama mahasiswa tentang isu tersebut...








UTM Professional Skill Certificate ni siap ada ujian..
macam ambik MUET Nad rasa...
haddoooiii!!!!
taknak hadapi please~


tapi semua diwajibkan ambil sebelum graduation....




mula2 semua duduk dengar je..
ade jugak yang tidur..
cis!!!
hahahah...




tapi yang best bila soal jawab dengan mahasiswa...
lagi2 kes kenaikan yuran..
sampai RM200 kan...


sebenarnya yuran untuk UTM Professional Skill Certificate ni RM25 per semester..
so, untuk 8 semester jadi RM200 lah kan???
kira tolak terus lah...


dan ada bangkangan dari mahasiswa lain...
dorang cakap lah kalau ambil program ni dekat luar..
RM75 je..
kenapa UTM mahal sangat..
dan jawapannya...
nanti akan dipulangkan RM50 balik kepada pelajar...
lagi RM25 pergi mana?????
kira derma kat UTM jelah yer....
hahahahha...
siyes....
itu yang dijawab oleh TNC akademik..
hahahha



ada jugak kes mahasiswa yang dah ambil subjek ni...
sebab UTM Professional Skill Certificate ni..
macam subjek Safety and Health... ( OSHA )
untuk mereka2 yang dah ambil subjek ni...
dikecualikan..
tapi sebelum tu, tunjukkan dulu sama tak silibusnya...
kalau sama, kira tak payah ambik lagi lah...
( Nad penah ambik subjek ni...hehehe...tapi tak tau terkecuali ke tak...)


okay...
itu je yang Nad dengar...
kalau ada kekurangan dan salah...
tolong tegur ye....
sebab Nad sampai2 pon memang dah mula...
mamai2 je...
hahahahha









snap2 mahasiswa beratur nak balik...
hahahahhaha....


ramai kan3???
itu pon ramai yang tak pergi...
sape tak pergi???
pergi komen cepat!!!
ucap thanks kat Nad sebab tolong share information...
hahahaha











p/s : ramai giler tadi orang..
datang lambat..
tak dapat tempat duduk..
duduk kat tangga jer..



12 comments:

Freaky said...

woah macam2 kes Universiti skang kan...

Farhan Hanif said...

thanks Nad...saya cakap kat budak2 ni RM 200 tu dikenakan sbb UTM pasang 2 bonggol kat depan fakulti saya FKSG tu..kiranya satu bonggol seratus la...saje buat lawak...hahaha

shafiqabdshukor said...

owh.. cmtu ye...
selamat dh grad..
heheheh

Dinie Asyraf said...

wow...! ramainyer student...

IQ = Iez Qis said...

nad! sy jjur sy tak pergi perjumpaan tu!!! siyesly~~

tgh shopping brang program mse tu....terpaksee~ heee

thanks bg info~~ really get it!!

Dzarief Zuhdi said...

alolololo.. baiknyer bakal cikgu nie.. thanx for info.. adeiii.. kena amik peksa bagai plak dah..+.=

aimie amalina said...

utmmm oooo uttmmmm
suke amik duet student gak ka
adoiiiii
bertabah la kome ye

cik pulau said...

ramainya..huhuu

fatin syahirah :) said...

untung bukan pelajar uitm. harhar

akubersamaCahya said...

tecs tu mmg wajib utk final year students evry year dah ade.. ^^v yang lain just sehari je macam pegi seminar. so nothing much.

abc dok bawah and depan..hohohoho semangat!

Cik Sara said...

Yang macam MUET itu adalah TECS yang tak pastilah keberkesanan dan kepentingannya.. Selebihnya tu macam degree++ je..

Neway, bertabahlah adik-adiik ku.. hehehe...

Tak lama dah nak grad tu..weee..

siti kektus said...

haha. kite tak p pon nad. dok bilik je. member semua tak p. hukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...