TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Saturday, October 1, 2011

SIAPA CURI BAJU DENGAN BALDI NI?



Assalamualaikum...
minggu lepas..
hari yang menyebokkan...
berlaku juga tragedi yang tak diduga...
bukan tragedi oktober...
pasal hari tu bulan september...


minggu yang sangat sibuk tu...
memang tak terurus baju kain semua...
pergi kelas pukul 8...
balik kelas terus jaga gerai..
pukul 2 sambung pergi kelas...
pukul 4 jaga gerai...
pukul 6 balik mandi..
pukul 8 jaga gerai...
pukul 1.30 pagi barulah selamat sampai dibilik...
pukul 2.30 pagi baru tido....
siyes...
penat....




nasib baik Nad bukan PRESIDEN MPM UTM...
errkkk....



suatu hari sabtu...
Nad basuh kain dekat mesin basuh...
tapi dekat blok lain..
sebab blok Nad tak ada mesin...
dah basuh...
Nad tinggalkan je kain dekat situ...


malam tu...
balik2 gerai...
dalam pukul 1 pagi...
pergi dekat mesin basuh tu...
sekali hilang semua baju...
dengan baldi2 kene rembat....



ha...
sosak napeh den tau tak...
tapi masih berfikiran waras...
lalu Nad pon guna ilmu 'pengiklanan'...


abaikan tulisan comot tu....


berhari2 lamanya Nad tunggu...
tunggu punya tunggu punya tunggu...
kain dan baldi tak timbul2...


ramai yang cakap...
mungkin kena curi....


erk....
woiitt!!!!!
dalam tu semua baju UTM lah..
baju oreantasi, kolej, I LOVE UTM, pesta konvo...
apasal nak curik2 lak...
baju MHS dia tak se'cun' baju Nad ke...
gggggrrrr~
siyes....
bengang kalau memang kena rembat...
semua tu baju limited edition...
Nad pakai baju tu semua bawak pergi kebun..
buat landskap...
errrkkk.....



hari ke 3...
malam tu...
tengok2 baldi merah tiba2 terpacak kat pantry tu...


bukan baldi sebenar....



syukur Alhamdulillah...
nasib baik...
kalau tak...
memang pokai lah kena beli baru..
hehehehe...



mungkin orang tu terambik..
pastu terus balik kampung kot...
tu yang sampai 3 hari tak pulang2 tu...
"anggapan positif"


atau....


orang tu baru tersedar...
baju Nad memang tak menarik untuk dijual dipasaran bundle???
hehehehhe







p/s : ramai cakap nak kena mandrem...
sengal kome....



18 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...

kostum itik pon kena rembat ke

Zie said...

Mungkin baju tu tak muat dengan badan dia.. hehehe

mohd zhafri said...

haha...kesian nad

ღ p!nk veLvet ღ said...

maybe slame ni die admire baju2 yg nad pakai kot, last2 tgk sume baju utm je, ahaks~~

siti kektus said...

nasib baik dia dah pulagkan. kalau tak, mau termenung berhari-hari mengenangkan nasib diri. ekekkee :p

ZWAN SABRI said...

Errrkkkk.. bek2 Nad, kowt2 orang tu ada jampi2 kat baju nad ke.. sebab tu amek masa beberapa ari nak pulangkan sebab dia bawak p jumpa bomoh dulu baju nad tuu... HEHE


MySuaraBlog: Pekerja Yang Dah Tua Kerepot

IQ = Iez Qis said...

seb baek la dier pulangkn nad, klu x, memang kompom kena mandrem...haha!!!

Farhan Hanif said...

lain kali basuh pki tangan je...xde nak hilang2...hahaha

shafiqabdshukor said...

hahahaha..
jaga2 cik nad...

ZORA said...

bise la 2..terembat la 2 kot..:P

logorithm said...

Dia dah tak tahan sebab dah 3 malam berturut-turut dia bermimpi mati lemas dalam baldi Cik Nad.

Buwehehehe! :-p


Terbaru dari Logokoko:

[U] Gambar dulu-dulu #2

[10SX] Gambar bermacam-macam KOTE!

[U] Hujung minggu yang terganggu

Ezad Skytech said...

hee..nasib baik orang tu pulangkan balik kan...:D

the GirL said...

baldi hot stuff tu.. mesti tuan dia pon hot stuff gak... hahaha

Benrauf said...

dia pinjam baldi ko nak lepas hajat kot. haha

Dzarief Zuhdi said...

dia ngah cari kostum itik kunin ko.. hahaha... jngan basuh kat blok tau.. hantar dobi dry clening.. hehehe.. ;p

hira said...

wahhhh.. mandrem. haha :D sabar~

Cik Rose Cute said...

hihihi...kesian..biasalah duduk ramai2....ingat time duk asrama dulu...selalu hilang ubat gigi gan sabun mandi....

fatin syahirah :) said...

dah tahu tersalah amik pastu dia segan nak pulang balik lah tuuu. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...