TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, October 5, 2012

BILA NAK BAJET NERD, ADA JE CABARAN!



Assalamualaikum..



TARIKH : 2 Oktober 2012


jiwa melonjak2 nak pergi PSZ @ library..
dah rancang nak g PSZ esok...
kalau duduk dalam bilik memang tido lah jawabnya..
PSM tak gerak2..
first2 dapat tajuk je semangat..
pastu hilang..
seperti pelangi petang..
ecewahhh!



TARIKH : 3 Oktober 2012
MASA : 12.30 tengah hari



balik2 kelas..
makan tengah hari...
alaaaa...
penaaatttttt~
ngantuk pulak...


"aku rasa malaslah nak g PSZ..."
roomate mula menyuarakan suara hati selepas dihasut oleh syaitan durjana..


"kita pon malas...g ari Sabtu & Ahad jelah.."
hati Qolbu saya mula tergoda...


lepakk....
lepakkk....
LEPAAKKKK...
dan LLLEEEPPPAAAAKKKK....




jam menunjukkan pukul 3 petang...


"WEHHH!!!! JOM G PSZ! NEKAD!"
hati Qolbu sebenar datang kembali...


terus bersiap...


tunggu bas..
aisshh..
lambat pulak..


tiba2...
"alamak! buku tertinggal dalam bilik.."
saya menjerit...
dan terus pecut berlari ke blok..

dan2 dengar bunyi bas ala2 bunyi kapal terbang nak landing...


"tak payah lah bawak buku tu..."
roomate menjerit ala2 AMY SEARCH..




"giler!!! kalo tak bawak buku nak study apa???"
bersuara sambil berlari seperti USAIN BOLT..


lepas capai buku dan kunci bilik..
berkejar balik g kat bas...
sadisnya...
bas pergi meninggalkan kami...


tapi saya tak nangis..
takpe..
hahahaha...


"weh! nanti bus tu lalu kat blok KTHO kan..jom kejar..."

kami pon berlari ala2 marathon...
nak pergi blok KTHO tu sebelum bas tu sampai sana...
lariii...
benti! ambik nafas...
lariii..
dan larii...




dah dekat2 depan blok KTHO..
bas dah nak sampai...
OH NOOOO!!!!
jangan tinggalkan kami!!!!


abang bus yang hensem tu tak perasan kitorang yang comel ni berlari ala2 princess???
CIS!!!!
adik2 junior yang hensem2 dalam bas tu tengok je kitorang..????
eleh! tergoda letewww...
hahahhaha


jangan risau..
kami tak nangis...
kitorang pon lepak kat bas stop...




"AIR! AIR! AIR!!"
saya bersuara...

"jap2...aku ada bawak air..aku ada bawak air.."
member membalas..


tangan dia pon dok merayap2 dalam beg...

"alamak! xde!!!"



"ada je dugaan bila nak jadi baik nih!!!!
saya bersuara..


"takpe2..ada hikmahnya tu.."
member membalas...


aisseehhh...
badan dah peluh2...
tapi still cool..
pakai deadorant kot!!
hahhahaa..


tak lama lepas tu..
bas pon sampai..
niat untuk study tercapai jugak...
hahahha...



camni lah gaya saya study...
hahahaha





untuk tambahan...
*"saya jumpa awak...hati qolbu awak pun macam saya jugak ye??"*
hahahha...






5 comments:

CintaZulaikha said...

hehhehhhe, panjang btol cerita. tak sangka rajin plak akak baca sampai habes, kikikiki

Errah said...

gud luck...sama la tgh berpsm gak nih...takuttt..

akubersamaCahya said...

ada je alasan ye. hehehe alah, abc klu g psz lagi la tak study.

FIY, your senior2 g PSZ utk download cerita je. ^^v peace no war!

said...

good luck.
jom baca rahsia sy jom =)

Ain Dzaya said...

hahahaha..nak pergi library je pun..byk betei masalah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...