TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Tuesday, March 13, 2012

C.I.N.T.A = CINTA?



post jiwang?
ala,kejap lah..
bace dulu...



 



nak tanya...
buat kome,kome,kome dan titik noktah semua..
yang pernah bercinta..
dan telah selamat diijabkabulkan...


nak tanya satu benda nih..
actually berlaga2 dah persoalan ni dekat kepala otak...


masa korang tengah bercinta dengan suami @ isteri, awek @ pakwe, Ex-BF @ Ex-GF...
masa jumpa dengan dorang...
ade ke rasa berdebar2??
rasa macam ni...

"aku tak tau, apa yang ku rasakan...dalam hatiku,saat pertama kali...
lihat dirimu, melihatmu....
seluruh tubuhku...terpaku dan membisu...detak jantungku, berdebar tak menentu sepertinya aku, tak ingin berlalu..."





hahahhaa...
ada rasa macam tu tak???
soalan cepumas kah??
bukan..
Nad nak survey jer...
betul ke kalau berdebar tu C.I.N.T.A???
ataupun, tak semestinya...



dari zaman sekolah Nad baca novel...
mesti ada cakap, bila jumpa orang yang kita sayang dan cinta..
mesti rasa tak tentu arah..
neves...
sampai rasa memulas2 perut? hahahhaha













p/s : segala komen amat dihargai..
thanks! ^^

errrkkk...
jangan tanya soalan yang memang Nad takkan bagi jawapan...huhuh


12 comments:

logorithm said...

Kalau rasa berdebar-debar tuh = Cinta Monyet. Dalam B.I. = Puppy Love.

Eh? Naper bukan 'Monkey Love'? Hehe...

Farhan Hanif said...

kalau amik result pon berdebar2 gak...CINTA ke tu? hahaha

shahsyaz said...

klu jumpe jodoh kite, kite x rse debar2, tp kite rase tenang yg amat.

klu kite berdebar tuh, mebi ........... hurrmmm, lame dh x rse mcm tuh, kah kah kah kah

UniMeOw said...

sangat bdebar!
mgigil lutut...haha

junko-el-hida said...

Suka baca topik macam nie. Berbentuk persoalan. Best la ko Nad!. Emm pada pendapat dan pengalaman aku yang baru jer bergelar suami orang setelah bercinta selama 7 tahun (poyo jap) hahaha. Jatuh cinta xde ras aberdebar apa pun. Cuma bila dalam satu keadaan apabila berkawan dengan si dia, kita kan rasa satu kelainan yang tak pernah kita rasa. Kita rasa sunyi bila si dia takde, kita rasa rindu nak dgr celoteh dia, kita rasa tercari-cari diri dia (jika si dia ada di sekeliling anda). Dan yang paling penting jika kita nak tahu yang kita jatuh cinta, kita akan rasa kosong sgt bila si dia xde. Akan wujud semacam aura yang luar biasa dari si dia pada diri kita berbanding insan lain. Maka itulah cinta. hihihi. Hope dapat membantu!

MOSABAH said...

nak tahu tak macam mana perasaan tu?

try la bercinta.eh bukan bercinta.

bila ko dah start suka kat someone la kan,mesti ko takkan tentu arah bila berhadapan dengan dia.

mungkin ko akan menyimpang ke jalan lain supaya tak berhadapan dengan dia.

segan.

Anyyss Shuhaimi said...

kite jumpa cinta dalam tahajud. hehe!
takde la. masa bercinta takde la rasa berdebar. berdebar hanya bila kita rasa mula cintakan seseorang. sakit dada kot. rasa nak pengsan kot. haha!
kata-kata dari yang baru mengenal cinta yang hakiki. :)

msredcheesecake said...

Most of the time bila berdebar tengok someone tu means love.... But sometimes it means nothing significant.... Kita je tahu define perasaan kita sendiri....

Scarlett O'Hara said...

Jgn mudah tertipu dek cinta...

Umi Anaan said...

kalau cakap pasal topik cinta memang tak pernah boringlah.

Shaherah said...

nad.. hahaa.. memang berdebar.. tapi x de la setiap kali jumpa.. kengkadang dh bnyk kali jumpe tu x rase pape2 pun.. tah berapa kali date baru "eh kenapa hati ni.." hah.. mcm tu lebih kurang la.. tetiba la nk ade rindu2 tu.. haha..

fatin syahirah :) said...

aww. okay, saya masih belum boleh fikir pasal cinta. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...