TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Saturday, April 13, 2013

TOLONG BERADAB DI TEMPAT ORANG!



blok K09 KTR, UTM aras bawah ada beberapa bilik kosong..
so,time2 cuti or tak cuti pon akan ada rombongan terutamanya budak2 sekolah yang ada event or program kat UTM akan datang tido kat bilik kosong blok nih..




banyak2 rombongan yang pernah datang kat sini..
rombongan kali ni yang buat geram sikit..
aishhh..
lain macam perangai..


kalau budak2 dulu dorang nak pinjam apa2 macam seliper ke, penyapu ke, dorang akan mintak izin..
tapi budak2 kali ni, main rembat aje..
macam pencuri pon ada..


"oiiii!!!
bilik ni ada tuan lah..dia tak balik cuti midsem..
so, korang carik pasal kenapa???"


hari 1st, 3 pasang seliper dia ambik..
2 sliper jamban, 1 seliper fipper je pon..
tapi, fipper kitorang tu tak penah jejak kat jamban pon tau tak..
tu seliper nak bawak pergi makan..
ha! nampak tu..
nak g makan pon seliper lain..
huhu..


okay! xpelah, dia nak pinjam kejap je..bukan apa pon..
rileks2..
takpe lah kalau dorang tak mintak izin pon..
tapi, kenapa dah 3 hari still tak pulang2 lagi..


tak memasal pagi tadi dia rembat sume selipar..
lepas mandi pulang lah woi..
nape pergi simpan dalam bilik korang tu..
errrgghhh...

takpelah, pergi makan pakai kasut cantik..
memandangkan seliper jamban n seliper biasa sume kena rembat..


petang tadi, kira2 jam 4.45 pm..
dengar budak2 nih dah balik dan siap2 nak kuar mana tah..
den pon beranikan diri direct pergi jumpa tanya dorang..


ketuk2 pintu bilik, takde orang..
sampailah bilik yang ketiga diketuk, sekali cikgu dorang keluar..
hoh! senang sikit keje..
ngadulah kat cikgu dorang pasal perangai anak-anak murid dia tuh..


cikgu tu pon cam rileks je..
okay! 3 seliper dah dijumpai..
sampai seliper den yang last tu x jumpe2..
boleh lak cikgu tu tanya, "kalau tak jumpa macam mana??"
perghh..
buat muka ketat kot..
hohohohoh..


then, cikgu tu paksa anak2 murid dia cari jugak seliper tu..
sekali budak tu simpan kat mana ntah..
lepas tu, cikgu tu mengamuk kat anak murid dia..
cakap ape tah..
ada loghat negeri..
den tak paham..


cikgu tu suruh budak tu mintak maaf..
budak tu mintak maaf, pastu salam..


sempat bagi pesanan terakhir..
"kalau pergi dekat tempat orang lain, jangan buat perangai macam ni..mintak izin kalau nak apa2.."




post ni bukan nak cakap pasal nilai seliper yang murah tu..
tapi nilai seseorang dengan beradab..









4 comments:

UniMeOw said...

yup!paham2..

kita bukan marah sb sliper tu,tp geram dgn perangai diorang tu..haippp!!

aiman said...

faham2.. haha

paan kowt said...

fipper.....

MR & MRS MAKMUM said...

mesti tension kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...