TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Tuesday, April 2, 2013

BILA LELAKI SHOPPING



ahad lepas abang ajak teman pergi beli jam dekat PERTAMA shopping complex..
pergi dengan abang ipar sekali..




jam dah pukul 8.30 malam..
kedai tutup pukul 10 malam..
"ohh..sempat lagi.."
abang cakap..


sampai dekat PERTAMA dalam pukul 8.55 malam..
lepas parking terus abang ipar laju je jalan menuju ke kedai jam yang selalu dia pergi..
kami follow dari belakang..
memang dah hafal selok belok tempat tu nampaknya abang ipar den nih..
sampai je kedai tu dalam pukul 9 malam..
tak toleh pon brand lain..
ADIDAS, FOSSIL, dan banyak lagi..

tapi terus menuju ke almari kaca brand SEIKO..


abang pilih 3 jam terbaik dari mata lelaki dia..
belek2 kejap..
ermm..reject dah dua jam..
tinggal satu je lagi..




pastu dia tanya, "Dira,jam ni cantik tak??"
saya jawab "cantik! jarum warna merah..nampak lain sikit.."


harga RM8**
sebab abang ipar regular customer tokey tu offer RM6**
lepas dah tawar2 harga dengan tokey kedai..
dapat jadi RM500

dapat harga murah pasal dah selalu beli situ..
dapat kurang harga dalam RM350 lebih kurang..

terus beli..


uishh..
gila banyak leh kurang..
kalau tak reti tawar memang redha jelah ngan harga asal..
dalam 9.10 malam dah beli...


ha! simple je lelaki kan..
masuk kedai pukul 9, kuar kedai pukul 9.10..


kalau perempuan???
hahahahaha



4 comments:

syamz said...

lelaki jap je..hikhik...jgn mara ek :)

||Sis aLeaSaRa|| said...

perggh diskaun giler tu!mmg best kalau jd regular customer..sng nka beli yg lain.

owh ppuan ye?hurmmm..rsnya mau tido kt dpn entrance shpg mall sbb tak ckp waktu nk shpg malam td tu he3....so tgu shpg mall buka esk paginya lah nk smbg lg ngeee :)

Sunah Sakura said...

ni jenis yang dah tahu apa nak beli, da tetapkan matlamat dia...macam akak la ni...beli bahan2 kek, tak sampai setengah jam da balik... :p

Ecah Ecot said...

kalo perempuan haruslah pergi semua kedai jam dalam mall tu dulu....bukan harus, WAJIB!! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...