TabuNg derMa Anak YatiM

Jemput Baca! :)

Friday, April 27, 2012

BENCI, MENYAMPAH, BENGANG!!!!






tension...
stress..
menyampah...
semua emosi bercampur baur..


teman ketawa memang mudah dicari..
tapi bila kita stress...
memang susah nak luahkan perasaan dengan someone..
jadi, menangis dalam hati je mampu...


semenjak dah naik pangkat jadi 'GURU' ni...
tersangat2 lah lain perasaannya...
emosi, hormon semua berterabur...


berbanding jadi 'PELAJAR'..
tersangatlah cool...
asyik ketawa je...
susah nak tengok kening berkerut...
melainkan waktu submit esaimen je...


dulu masa kat UTM...
tak ada nak HOMESICK de...
bila jadi CIKGU ni...
"MAK!!!! YA RINDU MAKKK!!!!
"YA NAK BALIKKK!!!!"
bertakung2 air mata menahan rasa sedih...
tengok!
bila dah susah, sedih baru nak cari mak..
hurrrmmmm....


bila kita stress...
orang cakap, luahkan perasaan pada someone..
supaya ringan perasaan 'terbeban'...
tapi...
nak luah kat siapa?
nak kol mak...
memang kol pon..
tapi tak sama macam berdepan dengan mak..
beban perasaan nak diluahkan tak sampai..
tak puas nak luahkan...


untunglah korang mak ayah ada depan mata...
bila stress nangis depan mak...
luah perasaan dekat mak..

untunglah korang ada CINTA HATI..
bila stress ada orang nak pujuk..
boleh mengadu...
dengan bahasa2 romantis...

untunglah korang ada kawan..
yang boleh share masalah..
saya pon ada kawan..
tapi bila kawan sendiri pon dah stress masalah sendiri macam mana???
tak sempat habis mengadu, dia dah mengadu masalah dia jugak..
hahahahahha...


patutlah orang kahwin semasa belajar ni CEMERLANG...
bila stress dengan esaimen, test, quiz, final exam..
ada suami @ isteri untuk mengadu..
bila penat ada teman nak urutkan...






NAK KAHWIN!!!!!!






mesti korang akan cakap..
"MENGADULAH PADA ALLAH"
"DIA MAHA MENDENGAR"


ya! hari2 saya mengadu pada Dia...





p/s : Actually post entry ni cuma nak bagitau rasa nak kahwin je..
yang lain bunga2 je..
hehehehe



11 comments:

Ecah Ecot said...

alahhh...sian kat awak..ngadu kt kite..nanti kalo kite stress tgh prob awak tu..kite ngadu kt cinta hati kite pulakkkk..hehehe

NadiRah said...

@Ecah Ecot

weeekkkk!!!!
untunglah!!!
nyampah!! hahahhhaha~

ZWAN SABRI said...

HAHA.. Ni sebenaqnya dok cari alasan nak kawen la ni ek? HAHA.. Jom kawen tanpa nikah.. Opsss! HAHA

aShaBuLz said...

aiyak....dekat sana tak ada calon? cari la guru jugak kih3

Farhan Hanif Hairolanuar said...

gi la usya pengetua tu...haha

IQ = Iez Qis said...

cait! nak kawen rupernye.....=.=

aizamia3 said...

ending nya nak kahwin rupanya.. moga berjumpa calon pilihan hati.. ;)

En Tapi said...

as'salam! buleh tahan cik kuning nih.. hehehe..

En Tapi said...

hahah! dah la same dp danbo dlm nih.. haha

salykin sobry said...

stress baca entry ni..nak kawin ropernyer..haha

ain dzaya said...

alololo..sebenarnya, ain pun tataw p ke menda perasaan yg dtg nie rasa jeles semacam bila tgok ramai giler yg kawin muda......aura da mai dekat..rapat2 da...

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...